Ach latawce, latawce…

11 października 2013 r. na boisku przy gimnazjum królowały latawce ku uciesze małych i dużych uczestników warsztatów latawcowych, a także obecnych na boisku dzieciaków. Stworzone własnoręcznie na warsztatach latawce wzbiły się w powietrze. Nie każdy w to wierzył, a jednak latawce wykonane pod okiem instruktora modelarstwa z Mielca, pana Zygmunta Osaka, bez trudu poszybowały w niebo. Młodzi modelarze i ich opiekunowie (rodzice, ciocie, i babcie) bawili się bardzo dobrze. Pan Osak uatrakcyjnił zawody przywożąc modele samolotów, które bardzo zainteresowały dzieci. Odbył się konkurs puszczania latawców, w którym zwycięzcami zostali wszyscy. Udział w warsztatach został nagrodzony pamiątkowymi dyplomami i książkami.

Organizatorzy dziękują dwóm dyrektorom szkół: Panu Stanisławowi Rogali za udostępnienie sali warsztatowej w Zespole Szkół w Połańcu oraz Panu Jerzemu Nowakowi za możliwość przeprowadzenia zawodów latawców na boisku gimnazjalnym a także instruktorowi z Mielca i wszystkim uczestnikom za udział i cierpliwą pracę nad latawcami.

Projekt „Połaniec dla rodziny” dofinansowano ze środków Programu
„Działaj lokalnie VIII” Polsko – Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego
przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce”

Projekt „Połaniec dla rodziny” jest współfinansowany przez UMiG w Połańcu.

W galerii zobaczycie zdjęcia z tego niezwykłego przedsięwzięcia.