Enea sponsoruje badmintona w Szkole Podstawowej w Połańcu

Stowarzyszenie na rzecz dzieci, młodzieży i rodzin „Bliżej” z siedzibą w Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Połańcu w roku szkolnym 2018/2019 nawiązało współpracę z Fundacją Narodowy Badminton w zakresie realizacji Programu ”Shuttle Time”.

Projekt ten w 50% sponsoruje Enea Elektrownia Połaniec Spółka Akcyjna .

Zakres i formy współpracy:

- popularyzacja badmintona wśród uczniów Szkoły Podstawowej i środowiska lokalnego poprzez następujące działania:

• Zajęcia pozalekcyjne – IX-XI 2018 dofinansowanie zajęć z badmintona dla uczniów oraz wyposażenie w niezbędny sprzęt najaktywniejszych nauczycieli

• Turnieje – organizacja i finansowanie turniejów dla dzieci biorących udział
    w zajęciach pozalekcyjnych organizowanych w szkole. Turnieje te są niezbędną formą do zweryfikowania umiejętności badmintonowych uczestników zajęć.

• Sprzęt sportowy – dystrybucja do szkół „setów sprzętowych” (16 rakiet, 24 lotki, cztery siatki, torba)

• Udział w Narodowych Dniach Badmintona – dla uczniów SP Połaniec, uczestników programu zorganizowany został wyjazd z całodziennym wyżywieniem na Narodowe Dni Badmintona w Zakopanem. Oprócz aktywnego udziału w turniejach, konkursach, spotkaniach z gwiazdami polskiego i światowego badmintona, dzieci miały możliwość zwiedzania Kasprowego Wierchu, Wielkiej Krokwi i poznania kultury zakopiańskiej.